سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

بزرگی تعریف می کرد روزی امیرالمومنین علی (ع) به یک پارچه فروشی می روند. از فروشنده می پرسند این پارچه ها را چند می خری و چند می فروشی؟ فروشنده گفت: «برای مثال: این پارچه را 20 دینار می خرم و 22 دینا می فروشم»

حضرت رو به فروشنده فرمودند: «پارچه را 20 دینار بخر و 20 دینار هم بفروش و با برکت آن زندگی کن!»

(این روایت نقل به مضمون از یک بزرگوار است که از وی شنیدم)

شاید باور چنین روایتی در روزهایی که دشمن جنگ خود را از سلاح سخت رو به پول و سرمایه و اقتصاد آورده است و مشکلات اقتصادی حرف اول را می زند و دغدغه های مالی به اصلی ترینِ دغدغه های مردم تبدیل شده است؛ کار چندان ساده ای نیست اما توصیه می کنم تنها کسانی مطلب زیر را بخوانند که به حرف مولا امیرالمومنین علی علیه السلام ایمان دارند.

اما شاید اولین سوالی که در ذهن مخاطب ایجاد شود این باشد که «برکت» چیست؟

به نظر می رسد قران کریم بهترین منبع برای یافتن معنای لغوی و مفهومی واژه «برکت» باشد.

تفسیر گرانسنگ المیزان، «برکت» را به معنی مستقر شدن و ثابت شدن معرفی می کند. علامه طبابایی «برکت» را «ثبوت خیر خداوند در چیزی» تعریف می کنند. لذا به هر چیزى که داراى زیاده غیرمحسوسى است مى‏گویند: این چیز مبارک و داراى برکت است.

اما چگونه به کسب و کار و مال و دارائی مان برکت دهیم و به این واسطه اموالمان را چندین برابر کنیم؟

برکت امری است مهم تر از ثروت، ضمن اینکه ثروت ممکن است موقتی یا فقط مختص به مال باشد اما برکت پایدار است و تنها به مال تعلق نمی گیرد بلکه زوایای مختلف زندگی مانند عمر و زمان را نیز در برگیرد.

کلمه برکت و مشتقات آن، سی و دو بار در قرآن کریم ذکر شده و در گفتگوی انسان ها به کار می رود که چیزی را دارای برکت و چیزی را فاقد آن می دانند.

اما در زندگی روزمرّه عوامل زیادی باعث افزایش برکت در زندگی اسان ها می شود که به چند مورد از این عوامل اشاره می گردد:

1) جماعت:

پیامبر مکرم اسلام در احادیثی برکت را در جماعت و در جمع بودن دانسته اند: «…فإنّ البرکه مع الجماعه» (1)

اسلام با تشویق مسلمانان به شرکت در نماز های جماعت و جمعه ، مخالفت خود را با گوشه نشینی اعلام کرده و حتی در نماز فرادی نیز عبارت جمعی «ایاک نعبد» و «ایاک نستعین» را واجب نموده است.

2) دعـا:

نحوه سخن گفتن با دیگران ، از مواردی است که در دین اسلام مورد تأکید و توجه قرار گرفته است.

حضرت رسول (ص) فرمود: به برادرتان مبارکباد بگویید و برایش برکت بخواهید.

طلب برکت برای برادران دینی ، انرژی مثبت زیادی در وجود مؤمنین ایجاد می کند، زیرا وجود مؤمنان حقیقی آکنده از برکت است و دعای آنها در حق برادرانشان، برکت را به زندگی آنها هدیه می دهد.

حارث بن حصیره از پدرش از امیر المؤمنین على بن ابى طالب (ع) روایت کند که آن حضرت به شیعیان خود فرمود: در میان مردم همچون زنبور عسل در میان پرندگان باشید، که هیچ پرنده‏اى نیست جز اینکه زنبور عسل را ناتوان مى‏شمرد، و اگر بدانند که چه برکتى در اندرون او نهفته است هرگز چنین رفتارى در باره‏اش نمى‏کردند. (2)

3) تکریم بزرگان:
حضرت محمد (ص) می فرماید: « البرکه فی أکابرنا فمن لم یرحم صغیرنا و یجل کبیرنا فلیس منّا. رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: «برکت در بزرگان ماست، کسى که بر کوچک ما رحم نمى‏آورد و بزرگ ما را گرامى نمى‏دارد، از ما نیست» (3)

استفاده از تجربه بزرگان که سرد و گرم روزگار را چشیده اند ، گوش دادن به پندهای دلسوزانه و به دست آوردن دل آنان ، دریایی از برکت را به زندگی انسان وارد می کند.

4) پرداخت زکات :
امام باقر(ع) فرموده اند: « وَ الزَّکَاه تَزِیدُ فِی الرِّزْق » (4)

اما اگر ما هر چیز را دارای زکات بدانیم و زکات را نیز مایه برکت بخوانیم، آنگاه به معنای عامی بر خواهیم خورد که رعایت این معنا در عرصه های مختلف زندگی، حیاتی پر از برکت در تمام زمینه ها برای ما به ارمغان خواهد آورد.

به یک حدیث در این زمینه اشاره می کنیم :

امام صادق(ع) فرمودند:

«بر هر جزئى از اجزاى بدن تو دادن زکاتى در راه خداى بزرگ واجب است، بلکه بر هر تار مویى، پس زکات چشم، نگریستن براى عبرت گرفتن است، و چشم پوشیدن از نامحرم و شهوات‏، زکات گوش، شنیدن علم و حکمت و قرآن است، و حکمتهاى مفید دینى و پند و اندرز نجاتبخش، بهمراه دورى گزیدن از آنچه بر ضد اینهاست، یعنى دروغ و غیبت و نظایر آنها، زکات زبان، اندرز دادن به مسلمانان و بیدار کردن غافلان است، و ذکر و تسبیح بسیار گفتن، زکات دست، بخشندگى و سخاوت است از آنچه خدا به تو انعام کرده است، و بکار گرفتن آن در نوشتن علوم، و رهنمودهایى که مسلمانان در طاعت خداى متعال از آنها بهره‏مند شوند؛ و همچنین به کار نبردن آن در هر کار بد و هر اقدام شر، زکات پا، کوشش در انجام دادن حقوق خداى متعال است، یعنى رفتن به دیدن صالحان، و حضور در مجالس ذکر، و کوشش در اصلاح امور مردمان، و صله رحم، و جهاد، و هر چه صلاح قلب و سلامت دین تو در آن باشد.» (5)

5) پرداخت صدقه:
از سفارشات اکید اسلام درباره مال انسان ها ، صدقه است که برای فرد و جامعه برکات بسیار زیادی دارد.

امام صادق(ع) فرمودند: جامعه ای که افراد آن اهل صدقه باشند ، قطعاً برکات آن را در زندگی خود خواهند دید زیرا « یکى از خصوصیات صدقات، این است که نمو مى‏کند و این نمو، لازمه قهرى صدقه است و از آن جدا شدنى نیست ، چرا که باعث جلب محبت و حسن تفاهم است و امنیت را گسترش داده و دل ها را از اینکه به سوى غصب و دزدى و افساد و اختلاس بگراید، باز مى‏دارد و نیز باعث اتحاد و مساعدت و معاونت گشته و اکثر راه هاى فساد و فناى اموال را مى‏بندد و همه اینها باعث مى‏شود که مال آدمى در دنیا هم زیاد شود و چند برابر گردد» (6)

6) سحر خیزی:
عبارت «سحر خیز باش تا کامروا باشی» را زیاد شنیده اید. این عبارت اشاره دارد به حدیثی از پییامبر اکرم که فرمودند::«برکت در سحر خیزى است‏» (7)

سرزندگی و پر انرژی بودن نیز از آثار سحرخیزی است و نیز فرمود: «هر گاه یکى از شما کارى داشته باشد، صبح زود به دنبال آن کار رود، زیرا من از خداى خویش خواسته‏ام به کسانى از امت من که اول وقت به سر کار خویش حاضر شوند، برکت دهد» (8)

7) صله رحم:

پیوند با خویشان و آگاه بودن از وضعیت زندگی آنان، از امور مورد توجه اسلام بوده و هست.

در گذشته، آگاهی یافتن از حال همسایگان و اقوام، با شب نشینی ها و بیان سخنان و تجربیات ریش سفیدان، نعمتی بود که امروزه کم رنگ شده است، اما باز هم صله رحم جایگاه خاص خود را دارد.

حضرت علی (ع) یکی از عوامل برکت در زندگی را صله رحم دانسته اند، و خطاب به کمیل فرمودند: « یَا کُمَیْلُ الْبَرَکَةُ فِی مَالِ مَنْ….وَصَلَ الْأَقْرَبِین.» (9)

حضرت ، در این روایت به تأثیر صله رحم در مال اشاره نموده است.

 

 

 


  

یک نکته هم راجع به مسائل داخلى کشورمان عرض کنم، که این هم مسئله‌ى مهمى است. قضیه‌اى در مجلس پیش آمد؛ قضیه‌ى بدى بود، قضیه‌ى نامناسبى بود؛ هم ملت را ناراحت کرد، هم نخبگان را ناراحت کرد. بنده‌ى حقیر هم از دو جهت ناراحت شدم: هم خودم در مقابل این قضایا احساس تأثر میکنم؛ هم به خاطر ناراحتى مردم، انسان احساس تأثر میکند. خب، رئیس یک قوه به استناد یک اتهامِ ثابت نشده و مطرح نشده‌اى در دادگاه، دو قوه‌ى دیگر را متهم کرد؛ این کار بدى بود، این کار نامناسبى بود؛ اینجور کارها، هم خلاف شرع است، هم خلاف قانون است، هم خلاف اخلاق است، هم تضییع حقوق اساسى مردم است. یکى از حقوق اساسى مهم مردم این است که در آرامش روانى و در امنیت روانى زندگى کنند؛ در کشور امنیت اخلاقى برقرار باشد. اگر یک فردى متهم به فساد است، نمیشود به خاطر او انسان دیگران را متهم کند؛ حتّى اگر ثابت هم میشد، چه برسد به اینکه ثابت نشده است، دادگاهى نرفته، محاکمه‌اى نشده. به استناد متهم کردن یک نفر، انسان بیاید دیگران را، مجلس را، قوه‌ى قضائیه را متهم کند؛ این کار درست نیست، این کار غلط است. بنده فعلاً نصیحت میکنم. این کار، کار شایسته‌اى براى نظام جمهورى اسلامى نیست. آن طرف قضیه هم، اصل این استیضاحى که در مجلس انجام گرفت، غلط بود. خب، استیضاح باید یک فایده‌اى داشته باشد. چند ماه به پایان کار دولت، استیضاح یک وزیر، آن هم باز با یک علت و دلیلى که مربوط به خود آن وزیر نیست، چه معنى دارد؟ چرا؟ این هم غلط بود. این هم که شنیدم در داخل مجلس کسانى حرفهاى نامناسبى بر زبان آوردند، این هم غلط است. همه‌ى این قضایا، قضایاى نامتناسبى است با نظام جمهورى اسلامى؛ نه آن متهم کردن، نه آن برخورد کردن، نه آن استیضاح. دفاعى هم که رئیس محترم قوه از خودش کرد، آن هم یک قدرى زیاده‌روى بود؛ لزومى نداشت.
وقتى ما همه با هم برادریم، وقتى دشمن مشترک جلوى روى ما هست، وقتى توطئه را مى‌بینیم، چه کار باید بکنیم؟ تا امروز مسئولین در مقابل توطئه‌هاى دشمن همیشه کنار هم ایستاده‌اند، حالا هم باید همین جور باشد، همیشه هم باید همین جور باشد.
من از مسئولان قوا و مسئولان کشور همیشه حمایت کردم؛ باز هم هر کسى که مسئولیتى بر دوش دارد، بنده از او حمایت میکنم، به او کمک میکنم؛ اما این کارها را نمى‌پسندیم؛ این کارها متناسب با تعهدها نیست؛ با سوگندهائى که خورده شده، مناسب نیست. این ملت عظیم را ببینند؛ شایسته‌ى این ملت، رفتار دیگرى است. امروز مسئولان باید همه‌ى تلاششان را بکنند براى اینکه گره‌هاى اقتصادى را باز کنند، مشکلات را برطرف کنند. بنده سه چهار سال قبل از این، در صحبت اول سال صریحاً به مردم و به مسئولین گفتم که نقشه‌ى دشمنان ملت ایران از حالا به بعد، بیش از همه، نقشه‌ى اقتصادى است. خب، مى‌بینید که همین جور شد. هم دولت، هم مجلس، همه‌ى نیرویشان را، همه‌ى فکر و ذکرشان را متمرکز کنند بر روى سیاستهاى درست اقتصادى. چند سال قبل از این، بنده درباره‌ى فساد اقتصادى، به رؤساى قوا نامه دادم. خب، با فساد اقتصادى مبارزه کنید. به زبان گفتن که مطلب تمام نمیشود؛ عملاً با فساد مبارزه کنید. هى بگوئیم مبارزه با فساد اقتصادى. خب، کو؟ در عمل چه کار شد؟ چه کار کردید؟ اینهاست که انسان را متأثر میکند.
توقع بنده از مسئولین این است که حالا که رفتار دشمن شدت پیدا کرده است، شما هم رفاقتهاتان را با هم شدت بدهید و بیشتر با هم باشید. تقوا، تقوا، تقوا، صبر، میدان ندادن به احساسات سرکش، ملاحظه‌ى مصالح کشور، متمرکز کردن همه‌ى توان و نیرو براى حل مشکلات مردم و مشکلات کشور؛ این توقع ماست. امیدواریم ان‌شاءاللّه این نصیحتِ خیرخواهانه و مشفقانه مورد توجه مسئولین محترم، بخصوص مسئولین بالا قرار بگیرد؛ به این مسئله پایبند باشند.
این را هم عرض بکنیم؛ این حرفى که من امروز زدم و از بعضى از مسئولان و سران کشور گله‌گزارى کردم، موجب نشود که حالا یک عده‌اى راه بیفتند، بنا کنند علیه این و آن شعار دادن؛ نه، بنده با این کار هم مخالفم. اینکه شما یک نفر را به عنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عده‌اى راه بیفتند علیه او شعار بدهند، مجلس را به هم بزنند، بنده با این کارها هم مخالفم؛ این را من صریح بگویم. این کارهائى که در قم اتفاق افتاد، بنده با اینجور کارها مخالفم. آن کارهائى که در مرقد امام اتفاق افتاد، بنده با اینجور کارها مخالفم. بارها به مسئولین و کسانى که میتوانند جلوى این چیزها را بگیرند، تذکر داده‌ام. آن کسانى که این کارها را میکنند، اگر واقعاً حزب‌اللّهى و مؤمنند، خب نکنند. مى‌بینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است، این کارها به نفع نیست. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ این شعاردادن‌ها کارى از پیش نمیبرد. این خشمها را، این احساسات را براى جاى لازم نگه دارید. در دوران دفاع مقدس اگر بسیجى‌ها میخواستند همین طور بروند یک جائى، طبق میل خودشان حمله کنند، که خب پدر کشور در مى‌آمد. نظمى لازم است، انضباطى لازم است، مراعاتى لازم است. اگر چنانچه به این حرفها اعتنائى ندارند، آنها که خب حسابشان جداست؛ اما آن کسانى که به این حرفها اعتناء دارند و مقیدند که برخلاف موازین شرع حرکت نکنند، باید مراقبت کنند، از این کارها نکنند.
البته ملت ایران به لطف الهى، به هدایت الهى، ملت بصیرى است. من به شما عرض بکنم جوانها ! آن روزى که ما نیستیم و شما هستید، بدانید آن روز ملت ایران وضعش، افقش، زندگى مادى و معنوى‌اش، بمراتب از امروز بهتر خواهد بود. حرکت ملت ایران به سمت روشنى است، افقها روشن است. ما یک قدرى باید مراقب خودمان باشیم.
از خداوند متعال هم باید کمک بگیریم؛ از ارواح طیبه‌ى شهدا و روح مطهر امام هم باید کمک بگیریم. ان‌شاءاللّه دعاى حضرت بقیةاللّه الأعظم (ارواحنا فداه) شامل حال ما و شما بشود.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته‌


  

آینده سیاسی هر کشور مستلزم بلوغ سیاسی همه افراد یک جامعه می باشد اگر هر فرد ایرانی نسبت به اعتقادات دینی و سلایق سیاسی واجتماعی خود آگاه باشند و خواهان یک پیشرفت

و آینده بهتر در کشور است. باید ابزارآلات و راهبرد وظیفه ملی خود آگاه باشند. اولین ابزار ملی پیشرفت تکلیف گرائی می باشد یعنی : مشارکت حداکثری مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری حضور

یافته و نامزد اصلح خود را انتخاب نماید چرا که این یک حقوق مدنی و وظیفه ملی و دینی برهر فرد واجد شرایط است. هر کشور برای استقلال وتمامیت ارضی خود در عرصه بین الملل احتیاج به ابزار آلات

دیپلماتیک دارد. یکی از این ابزارها رئیس جمهور منتخب یک ملت است که با حداکثری آراء انتخاب شود. هر رئیس جمهور با پشتوانه مردمی

در روابط سیاسی و معادلات بین الملل موفق تر می تواند از حقوق سیاسی کشور خود دفاع کند. امروز کشور ایران اسلامی در یک شرایط

حساس بین المللی قرار گرفته است.


  

به گزارش سایت طلا به نقل از شارپس پیکسلی، شاخص هر اونس طلای آمریکا روز دوشنبه 0.7درصد افزایش یافت و روز سه شنبه در سطح 1649دلار و 60سنت ثابت باقی ماند. طی یک هفته گذشته شاخص ارزش یورو در برابر دلار با رشد 0.67درصدی مواجه شده و هر یورو در برابر 1.345دلار مبادله شد.
شاخص اس اند پی 500تا یک درصد کاهش یافته این در حالی است که شاخص یورو استاکس 50 طی دو روز اخیر با رشد 0.7درصدی روبرو شده است.


علت افت ناگهانی قیمت طلا چیست؟

با توجه به اینکه بازارهای مالی چین در هفته جاری به علت تعطیلات سال نوی قمری تعطیل می باشند تقاضای خرید فیزیکی طلا در چین کاهش یافته و انتظار می رود در روزهای آتی نیز این روند ادامه یابد.

نگرانیها نسبت به اتخاذ سیاستهای اروپا نیز روز دوشنبه منجر به افزایش فروش طلا شد. به اعتقاد معامله گران بازار کشورهای عضو گروه 7 در آستانه نشست گروه 20بیانیه ای را صادر خواهند کرد که بر اساس آن این کشورها متعهد می شوند ارزش ارز خود را کاهش ندهند. قیمت جهانی طلا همیشه در برابر کاهش ارزش ارزها سود می برد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند مخالفتها با جنگ ارزی به تقاضای طلا لطمه خواهد زد. روز سه شنبه مقامات گروه 7 طی بیانیه ای اعلام کردند سیاستهای اقتصاد کلان اهداف داخلی کشورها خواهد بود نه تعیین نرخ ارز.

تاثیر جلسات بانک های مرکزی جهان بر بهای اونس جهانی طلا

 رئیس بانک مرکزی اروپا اخیرا از پیشرفت اقتصاد در اسپانیا خبر داده و بهبود اقتصاد اروپا را در نیمه دوم سال جدید میلادی پیش بینی کرده است. افزایش ارزش یورو در برابر دلار از قیمت جهانی طلا حمایت می کند. روز دوشنبه نائب رئیس بانک مرکزی آمریکا اظهار داشت: این بانک حتی پس از بهبود کامل بازار کار این کشور نرخ بهره بانکی را نزدیک به صفر حفظ خواهد کرد.



  

آژانس بین المللی انرژی از احتمال کاهش بیشتر درآمد نفت ایران در ماه های آینده خبر داد؛ این پیش بینی در شرایطی انجام شده که به گفته این آژانس، صادرات نفت ایران در ماه ژانویه دوباره به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده است.

به گزارش بورس نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز از پاریس، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود از وضعیت بازار جهانی نفت اعلام کرده است که با توجه به کاهش واردات نفت چین و کره جنوبی از ایران در ماه ژانویه، برآورد می شود که صادرات نفت ایران در این ماه به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده باشد؛ این در حالی است که در ماه دسامبر ایران توانسته بود 1.56 میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.

بر اساس بررسی های آژانس بین المللی انرژی، واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه تنها کمی بیش از 200 هزار بشکه در روز بوده و کره جنوبی نیز در این ماه تنها 130 هزار بشکه در روز از ایران نفت وارد کرده است.

همچنین در بخشی از گزارش آژانس به این نکته اشاره شده که تولید نفت ایران در ماه ژانویه به 2.65 میلیون بشکه در روز رسیده است که کمترین میزان آن در سه دهه اخیر به شمار می رود. علاوه بر این، آژانس برآورد کرده که درآمد نفتی ایران در سال 2012 حداقل 40 میلیارد دلار نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته است.

اخیراً دولت آمریکا تحریم های جدیدی را بر علیه تهران وضع کرده است که به موجب آن ایران دیگر نمی تواند پول نفت خود را از کشورهای خریدار آن دریافت کند و خریداران باید پول نفت ایران را در حساب هایی در کشور خود بلوکه کنند. بدین ترتیب درآمدهای نفتی ایران از این پس بسیار محدودتر خواهد شد و ایران باید بالاجبار به فروش نفت در برابر کالا رضایت دهد.

قرار است در روز 26 فوریه (8 اسفند) نشست تازه ای بین نماینده ایران و نمایندگان 1+5 در آلماتی قزاقستان برگزار شود. موضوع این نشست طبق معمول گذشته، برنامه های هسته ای ایران است اما کارشناسان آژانس بین المللی انرژی امید چندانی به موفقیت آمیز بودن مذاکرات ندارند.

در بخشی از گزارش این آژانس آمده است: "بیش از 10 سال است که ایران و کشورهای غربی بر سر برنامه های هسته ای ایران با هم مذاکره می کنند و به هیچ نتیجه ای هم نرسیده اند؛ بعید است که مذاکرات 26 فوریه نیز به نتیجه دلخواهد ختم شود. در عمل نباید انتظار داشت که پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن تغییری در روند مذاکرات به وجود آید".


  
بهمن 91 - تکنیک بورس سپاهان

[cb:blog_title]
[cb:blog_slogan] 
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :1
بازدید دیروز :3
کل بازدید : 26840
کل یاداشته ها : 39


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ